Mitä on 3D-tulostus?

3D-tulostus on kappaleiden valmistusta materiaalia lisäävillä teknologioilla, otetaan rakennusalusta jolle lisätään materiaalia kerros kerrokselta niihin kohtiin missä sitä tarvitaan. Tämä on vastakohta perinteiselle koneistukselle jossa poistetaan materiaalia halutun lopputuloksen saamiseksi.

Markkinoilla on monia erilaisia 3D-tulostustekniikoita. Tyypillisesti 3D-tulosteen luominen alkaa CAD-pohjaisen mallinnusohjelman avulla. Mallin luomisen jälkeen 3D-tiedosto ”viipaloidaan” erittäin ohuiksi kerroksiksi ja tieto lähetetään tulostimelle valmistusta varten. Tulostimen ohjelmisto päättää mihin kohtiin ainetta lisätään kunnes kappale on valmis. Tämän vuoksi menetelmää kutsutaan myös lisääväksi valmistukseksi.

Kaikki muodostuu kerroksista

3D- tulostin käyttää 3D- mallin tietoa luodakseen ohuita kerroksia jotka ovat
paksuudeltaan 25-150 mikrometriä. Paksuuteen vaikuttavat tulostimen asetukset ja käytettävä tulostusteknologia. Materiaalit ovat yleensä joko lankamaisessa,
nestemäisessä tai jauhemaisessa muodossa. Materflow käyttää tyypillisesti
jauheeseen ja nesteeseen perustuvia teknologioita. 3D- tulostusprosessin
valmistumisen jälkeen kappaleet menevät jälkikäsittelyyn, joka vaihtelee asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Kappaleita voidaan hioa, värjätä tai maalata
tarpeen mukaisesti.

Materflow – Digitaalista valmistusta alusta loppuun

3D- tulostus ja siihen liityvät oheispalvelut on Materflown ydinosaamista. Teollisen tason 3D- tulostuksessa tarvitaan muutakin kuin napin painallus. Tietotaidon ja kovan työn jäki näkyy jokaisessa valmistamassamme tuotteessa. Materflow on myös kehittänyt oman pilvipalvelunsa 3D- tulosteiden tilaamiseen mahdollisimman vaivattomasti. Yhä laajeneva palvelutarjontamme tarjoaa asiakkaillemme kaikki 3D-tulostukseen liittyvät palvelut nyt ja tulevaisuudessa.

Lue lisää aiheesta:

3D-tulostus materiaalit
3D-tulostus tekniikat
Mistä hinta muodostuu