Mistä tulostuksen hinta muodostuu?

Kaikki materiaalimme hinnoitellaan saman periaatteen mukaisesti. Kappaleen hinnoitteluun vaikuttavat sen mitat, paino, koneesta viemä tila sekä käsityöhön kuluva aika. Lisäpalveluina on tarjolla erilaisia pinnoituksia, jotka hinnoitellaan määrän perusteella.

Työ

Jokainen meille lähetetty tiedosto tarkistetaan ennen tulostusta ja tarvittaessa korjataan, jos siinä on vikaa. Useimiten tiedostot korjaantuvat veloituksetta, mutta jossain tapauksissa mallit ovat niin kaukana tulostuskelpoisesta, että niitä joudutaan käsittelemään. Erityisesti pienoismallit kuuluvat jälkimmäiseen kategoriaan, niissä voi parhaimmillaan olla kymmeniä tuhansia komponentteja korjattavana ja tähän tarkoitukseen meillä on erikoistyökalut.

Tarkistuksen jälkeen kappale asetellaan ja orientoidaan tulostuskammioon muiden osien kanssa. Orientoinnin tekee koulutettu ammattilainen tai erikoistapauksissa asiakas voi pyytää tiettyä tulostusasentoa.

Tulostuksen jälkeen kappaleet (SLS, DMLS) puhdistetaan ylimääräisestä jauheesta ja kuulapuhalletaan. Hartsi ja metalli materiaalit tarvitsevat vielä erillisen työvaiheen, jossa tuet poistetaan manuaalisesti. Lisäpalveluina on tarjolla erilaisia pinnoituksia, jotka ovat osittain automatisoituja teollisuuteen suunnattuja menetelmiä.

Materiaali

Osan tilavuus itsessään määrittää kuinka paljon raaka-ainetta sen tuottamiseen menee. Mallin optimointi on usein kannattavaa myös hinnan puolesta, mutta jos paino on lähtökohtaisesti pieni niin sitä harvoin kannattaa tehdä.

Pulveripohjaisessa SLS tekniikassa kappaleiden pinoutuvuudella on huomattavasti suurempi vaikutus hintaan. Mitä paremmin tulostustilavuuden saa käytettyä sen tehokkaampaa tulostus on.

UV-kovetteisilla hartseilla (3SP) suurempi merkitys on pohjan pinta-alan käytöllä. Kappaleita ei voi tulostaa päällekkäin ilman, että tuet menevät osasta toiseen ja tämä taas lisäisi työn määrää, joka harvoin on hyödyllistä. 3SP-tekniikalla kappaleiden geometrialla on isompi merkitys. Itseään tukevat rakenteet ovat edullisempia tulostaa, koska manuaalinen työ tulee halvemmaksi.

SLM-tekniikalla tulostetuilla metalleilla merkitys tukimateriaalin käytöllä on merkittävä. Itseään tukevat rakenteet ja hyvin suuniteltu tuote tulostuu nopeammin ja tukien poistamiseen kuluva aika vähentää kustannuksia. Kappaleissa massaa kannattaa käyttää vain siellä missä sitä oikeasti tarvitaan, koska ylimääräinen paino tuo lisäkustannuksia ja kasvattaa tulostusaikaa. 

Kappaleen viemä tila koneesta

Yhdessä tuotantoajossa oltava monia erilaisia geometrioita jotta kappaleet saadaan lajiteltua tulostuskammioon mahdollisimman tehokkaasti. Yhtä kappaletta ei kannata tulostaa vaan tuotantoajossa on aina useita osakokonaisuuksia tai hyvin pakkattuja sarjatuotantoajoja.

Lähtökohtaisesti tämä tarkoittaa sitä, että mitä isompi kappale, sen enemmän se vie koneesta tilaa ja sitä kalliimpi osa on, paitsi jos kappaleen sisällä voidaan tulostaa muita osia ja ne saadaan pois puhdistusvaiheessa. Jos suunnittelet osakokonaisuuden, joka pinoutuu hyvin niin se vaikuttaa kustanuksiin alentavasti. Meihin kannattaa ehdottomasti olla yhteydessä sarjatuotanto-osiin liittyvissä kokonaisuuksissa.

Pintakäsittelyt: värjäys, hionta, maalaus ja muut pinnoitteet

Muoveilla ja metallalleille tarjoamme erilaisia pinnoituksia: hionta, värjäys, nanopinnoitus ja maalaus . Kaksi ensimmäistä ovat hyvin automatisoituja prosesseja ja pystytään toteuttamaan kustannustehokkaasti. Jälkimmäiset taas ovat täysin manuaalisia prosesseja ja tyypillisesti käytetään vain erikoissovelluksissa tai esim messumalleissa, kun halutaan näyttäviä osia.

Recent Posts
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search