3D-Tulostustekniikat

Parhaat tekniikat sinulle!

Käytössämme on useita 3d-tulostustekniikoita, pääasiassa käytämme kolme eri tekniikkaa Selective Laser Sintering, VAT Photopolymerisation sekä Direct Metal Laser Sintering. Tutkimme jatkuvasti uusia luotettavia tekniikoita  ja erikoisempia materiaaleja saadaan usein hankittua alihankintaketjumme kautta. Lisämällä eri tekniikat tuotantoomme pyrimme parantamaan kapasiteettiämme sekä laajentamaan materiaalivalikoimaamme.

Tarvitsetko lisää tietoa 3D-tulostuksesta.

mg_8753-min

Mitkä tekniikat sopivat käyttötarkoituksiini.
Kannattaako hankkia oma tulostin vai tilata palvelusta.

Selective Laser Sintering (SLS)

SLS- tekniikka on menetelmä, jossa erittäin hienoa jauhetta, (esim. polyamidi) levitetään niinsanotulle pulveripedille. Jokaisen levityskerran jälkeen haluttu muoto sulatetaan jauheeseen. Tukirakenteita ei tarvita, koska tiivis pulveripeti tukee syntyviä kappaleita.Tapahtuma jatkuu automaattisesti kunnes kappaleet ovat valmiit.

Menetelmä soveltuu myös lopputuotteiden sarjatuotantoon, sillä koneen työkammio täytetään aina niin monella työkappaleella kuin mahdollista. Menetelmällä voidaan valmistaa toimivia prototyyppejä, varaosia loppukäyttöön sekä kuluttajatuotteita.

Nykyaikainen teollisuus käyttää menetelmää yhä kasvavassa määrin sekä tuotantolinjoillaan että lopputuotteissa. Oikeastaan rajana on vain suunnittelijan mielikuvitus.

VAT Photopolymerisation (3SP)

menetelmä perustuu nestemäisen hartsin kovettamiseen UV-valon avulla. 3SP-tekniikalla tehtyjä osia käytetään tyypillisesti, kun tarvitaan prototyypeille tarkkuutta ja hyvää pinnanlaatua.

Joissakin tapauksissa tekniikka soveltuu myös lopputuotteisiin, esim. muotit silikonivaluissa, sekä optiset kappaleet, kuten valojohteet. Materiaalivalikoima ulottuu kirkkaista akryylin kaltaisista materiaaleista ABS- muovin kaltaisiin simulantteihin.

Direct Metal Laser Sintering (DMLS)

Direct Metal Laser Sintering on käytännössä samantapainen tekniikka, kuin SLS. Tämä on myös pulveripetitekniikka, jossa erittäin hienoa jauhetta levitetään kerros kerrokselta rakennusalustalle ja jokainen kerros sulatatetaan laserilla. Poiketen muovien ”sintrauksesta”, metallien tulostuksessa tarvitaan tukirakenteita! Tämä johtuu lähinnä metallien suuremmasta ominaispainosta ja siitä, että lämpötila pitää johtaa pois osasta. Tukirakenteet myös pitävät osan paikallaan ja estävät sen elämistä tulostuksen aikana.

Menetelmä on laajalti käytössä esim. avaruus- ja lentokoneteollisuudessa. Nykypäivänä menetelmää käytetään yhä laajemmin myös teollisuuden varaosien, lopputuotteiden ja työkalujen tuottamisessa.

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search