pa2200

PA3200GF Lasivahvistettu polyamidi

Valmistetaan SLS-menetelmällä, raaka-aine on polyamidia (PA12), johon on sekoitettu pientä lasikuulaa mukaan. Lasikuula vahvistaa syntyviä kappaleita ja lisää niiden jäykkyyttä, kulutuskestävyyttä sekä lämpötilan kestoa. Lisäksi se antaa hieman sileämmän pinnanlaadun syntyville kappaleille.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Materiaalia käytetään yleisesti kuumien ympäristöjen koteloinnissa ja jäykkyyttä vaativissa aplikaatioissa.

PINTAKÄSITTELY

PA3200GF voidaan myös pintakäsitellä. Yleisin pintakäsittely on värjäys, muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen, ja sen paksuus ei muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita, ja esim pienoismalleja voidaan myös maalata.

PA3200GF on hyvä jäykkyys, kulutuksen- ja lämpötilankesto
Lasivahvistettu polyamidi on kestävää, ja se mahdollistaa erinomaisen pinnanlaadun sekä tarkat yksityiskohdat tuotteessa.

PA 3200GF Mechanical

  • Tulostustilavuus: 330 mm x 330 mm x 620 mm
  • Kerrospaksuus: 120 um
  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm
  • Tukiaine: Erillisiä tukirakenteita ei tarvita.

Toimitus 4pv - 8pv.

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus valmistetuille kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet ovat jo niin hauraita, että ne eivät välttämättä selviä jälkikäsittelyvaiheesta. Valmistuksen jälkeen kappaleet joudutaan puhdistamaan ja puhaltamaan lasikuulilla, jolloin ylimääräinen jauhe poistetaan.

seinama

Välys

Suositeltava välys kun rakennetaan monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten esimerkiksi niveliä on 0.5 mm. Tämä johtuu siitä, että kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka pitää jälkikäsittelyssä saada pois. Jos välys on liian pieni, niin pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

liitos

Kaiverrukset ja kohokuviot

Kaiverruksiin ja kohokirjaimiin suositellaan käytettäväksi 0.8 mm paksuutta ja tarpeeksi korkeutta, että kaikki muodot näkyvät selkeästi. Käyttämämme kerrospaksuus tulostuksessa on 0.1 mm jonka ansiosta 0.3 mm korkeat yksityiskohdat näkyvät, mutta on suositeltavaa, että yksityiskohdat ovat korkeampia, kuin 1mm, jotta ne erottuvat selkeästi.

teksti

Vääntymä / Warping

Isoille ohuille pinta-aloille on ominaista, että kappale voi vääntyä jäähtyessään. PA3200GF on kuitenkin vähemmän herkkä vääntymälle verrattuna esimerkiksi PA2200 materiaaliin.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search