E-Glass - UV-kovetteinen hartsi

E-Glass on läpikuultava SLA-tekniikalla valmistettava materiaali. Optisiin ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa pintakäsittelyillä, jolloin kappaleesta on mahdollista saada joko lähes optisesti kirkas tai opaalimaisen läpikuultava. Tällä materiaalilla saadaan aikaan tarkat yksityiskohdat ja sileä pinnanlaatu. Tulostettavat kappaleet vaativat tukimateriaalin, joka poistetaan tulostuksen jälkeen. Tyypillisiä käyttökohteita ovat prototyypit ja tietyissä tapauksissa myös lopputuotteet.

  • valojohteet
  • koulutustarkoitukset esim. virtausmallit
  • silikonivalun master-mallit
  • Valaisimien profiilit ja kuvut
Pintakäsittely

Materiaaliin pintaan saadaan jälkikäsittelyssä joko läpikuultavuutta lakkaamalla tai opaalimaista sameutta hiomalla.

Kirkkautta ja läpikuultavuutta voidaan muokata erilaisilla jälkikäsittelyillä. Hionta lisää opaalimaisuutta, kun taas lakka kirkastaa kappaleen.
E-glass on UV-kovettuvaa hartsia, joka jatkaa UV-reaktiota myös valmistuksen jälkeen. Sitä ei suositella lopputuotekäyttöön paikkoihin, jossa se altistuu mekaanisille rasituksille!
  • Tulostustilavuus:  266 x 175 x 193 mm
  • Kerrospaksuus: 50 – 100 um
  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm
  • Tukiaine: Sama materiaali

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus valmistetuille kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet ovat jo niin hauraita, että ne eivät välttämättä selviä jälkikäsittelyvaiheesta. Valmistuksen jälkeen kappaleet pestään alkoholissa ja tuet poistetaan.

seinama

Kaiverrukset ja kohokuviot

Kaiverruksiin ja kohokirjaimiin suositellaan käytettäväksi 0.5 mm paksuutta ja tarpeeksi korkeutta, että kaikki muodot näkyvät selkeästi. Käyttämämme kerrospaksuus tulostuksessa on 0.1 mm jonka ansiosta 0.3 mm korkeat yksityiskohdat näkyvät, mutta on suositeltavaa, että yksityiskohdat ovat korkeampia, kuin 1mm, jotta ne erottuvat selkeästi.

teksti

Vääntymä

Ohuille pinta-aloille on ominaista, että kappale voi vääntyä tulostuksen jälkeisen UV-kovetuksen aikana.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search