Kobolttikromi (CoCrW)

Kobolttikromi -metalliseosta käytetään erityisen vaativissa ympäristöissä teollisuudessa ja medikaalisissa sovelluksissa. Supermateriaali on yleisesti käytössä kaasuturbiineissa, hammasimplantteissa ja ortopedisissa implanteissa.

Kobolttikromilla on erittäin korkea ominaislujuus sekä vahva korroosion ja kulutuksen kesto. Lisäksi se kestää erittäin hyvin lämpöä.

Materiaali erottuu edukseen suurella vetolujuuden arvolla. Pienen myötörajan, verrattain suuren murtovenymän ja suuren vetolujuuden yhdistelmä tarkoittaa sitä, että rasituksen kasvaessa metalli lähtee vääntymään melko helposti, mutta se vääntyy suhteellisen paljon ennen kuin lopulta murtuu. Materiaali on siis muihin verrattuna keskikova, jäykkä ja luja materiaali, joka muovautuu suhteellisen herkästi. Tyypillisiä käyttökohteita ovat täysin toimivat lopputuotteet.

  • Lentoteollisuus
  • Lääketieteen käyttökohteet, esim. dentaali ja implantit
  • Paineistetut kohteet
  • Valukappaleiden korvaamiseen
Käytetään pääasiallisesti vaativiin teollisiin sovelluksiin, joissa tarvitaan lämmön ja kulutuksen kestoa. Valmistuksessa syntyvät tuotteet ovat homogeenisiä ja kestäviä lopullisia tuotteita. Materiaali on Materflowlle hyvin tuttu ja jatkuvassa tuotannossa yksilöllisten dentaaliproteesien valmistuksessa.

CoCr - mekaaniset arvot

Kemiallinen koostumus

Muut elementit <1 %: Mn, N, Nb, Fe. Vapaa nikkelistä, berylliumista ja galliumista.

  • Tulostustilavuus: 90 mm x 90 mm x 80 mm
  • Kerrospaksuus: 25 um
  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,15 mm
  • Tukiaine: Tulostettava materiaali

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus valmistetuille kappaleille on 0,8 mm. Tätä pienemmät rakenteet ovat mahdollisia, mutta näistä kannattaa konsultoida tapauskohtaisesti.

seinama

Kaiverrukset ja kohokuviot

Kaiverruksiin ja kohokirjaimiin suositellaan käytettäväksi 0,5 mm paksuutta ja tarpeeksi korkeutta, jotta kaikki muodot näkyvät selkeästi. Käyttämämme kerrospaksuus tulostuksessa on 25 um jonka ansiosta pienetkin yksityiskohdat näkyvät tarkasti.

teksti
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search