3D-tulostamalla valmistetut lopputuotteet ovat nykyaikaa!

3D-tulostamalla voidaan valmistaa joko yhtä tai useampaa lopputuotetta samassa tuotantoajossa. Perinteistä työkalun vaihtoa tai eri työstövaihetta toisella koneella ei siis tarvita. SLS ja DMLS tekniikoilla tehdyt lopputuotteet on mahdollisuus jatkotyöstää samalla lailla kun vastaavia materiaaleja muilla tekniikoilla tehtynä esim. kiillotus ja kierteiden tekeminen jälkeen päin on mahdollista.

3D-tulostuksen avulla suunnittelijat vapautuvat perinteisistä rajotteista koska geometrinen vapaus on huomattavasti suurempi. Moniosaiset komponentit, jotka ovat ennen vaatineet työtä ja aikaa voidaan nyt tulostaa yhtenä osana. 3D-tulostus sallii täysin uudenlaisen tavan lähestyä tuotesuunittelua ja valmistusta. 

lopputuote1
3D-tulostettu varaosa hihnapyörä autoon.

Tarpeeseen perustuva valmistus on ekologinen menetelmä, koska 3D- tulostuksessa materiaalia lisätään vain sinne missä sitä tarvitaan ja se voidaan kierrättää useita kertoja, eikä kappaleita tarvitse tehdä suuria määriä varastoon. Varastokustannukset ovat merkittävä tekijä tuotteen hinnassa ja tulostuksella voidaan tuoda tuki vanhemmillekin tuotteille kasvattamatta kuitenkaan ylläpitokustannuksia. Katso myös sarjavalmistus

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Ota yhteyttä

 

.