Prototyypit 3D-tulostamalla

Prototyyppien valmistaminen 3D-tekniikoilla on huomattavasti edullisempaa perinteisiin menetelmiin verrattuna. Tuotteista voidaan tarvittaessa valmistaa useita eri versioita kerralla ja näin nopeuttaa tuotekehityksen sykliä. 3D-tulostamalla yksittäisen kappaleen valmistus on nopeaa ja prototyypit kelpaavat hyvin myös lopputuotteen testaamiseen, koska oikealla materiaalilla saadaan mekaanisesti kestäviä kappaleita. 

Valonhajottimen prototyyppi.

Nopein tapa ideasta tuotteeksi

 

Tuotekehityksessä prototyyppien teettäminen on oleellinen osa kehitysketjua ja se saattaa joskus kestää pitkiäkin aikoja. 3D-tulostamalla voidaan lyhentää tuotekehitysaikaa, jolloin prototyypit ovat käsissäsi muutamassa päivässä.

Teolliset 3D-tulostemateriaalit soveltuvat hyvin funktionaaliseen testaukseen, koska ne vastaavat monesti tulevaa lopputuotetta materiaaliteknisiltä ominaisuuksiltaan. Suunittelija voi siis keskittyä oleelliseen ja oikeasti käyttää tulostettua tuotetta tarkoitetulla tavalla. Prototyyppien valmistus 3D- tulostamalla on nopeaa ja kustannustehokasta, joten suunnittelutyö voi tapahtua ilman perinteisiä rajoituksia.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!