VAT Photopolymerisaatio

Prosessi perustuu hartsin kovettamiseen ultraviolettivalolla. Tunnetaan suomeksi myös nimellä valokovetus altaassa.

Ultra 3SP

Käyttämämme tekniikka tulee saksalaiselta EnvisionTec yhtiöltä. Laitteet käyttävät 3SP (skannaa, pyöri ja valota) tekniikkaa, jonka avulla voi nopeasti rakentaa tarkkoja ja laadukkaita osia. Geometrisia rajoitteita on SLS-tekniikkaa enemmän, mutta kappaleiden pinnanlaatu on huomattavasti parempi sallien tarkemmat yksityiskohdat.

Tekniset tiedot

  • Tulostinalueen mitat: 260 mm x 175 mm x 193 mm
  • Kerrospaksuus: 0.1mm
  • Tukimateriaali: altaan oma materiaali kovetetaan tukimateriaaliksi

3SP-teknologia

Vertailun vuoksi alta löytyy kuvaus perinteisestä SLA-teknologiasta, jossa laser skannaa pinnan ja kappale muodostuu nesteen sisällä laskeutuvaan rakennusalustaan. Tukirakenteet kovettuvat samaan aikaan aina tuettavaan kohtaan, josta kappale jatkuu.  Eri  valmistajien laitteissa on erilaisia tapoja hallita nesteen pintaa, valotusta sekä niitä ilmiöitä, jotka siitä syntyvät.

SLA-tulostustekniikka

3SP-tekniikka poikkeaa perinteisestä tekniikasta seuraavasti: Laser on integroitu kiskoilla olevaan alustaan, joka liikkuu edestakaisin. Laser skannaa kokonaisen akselin kerrallaan, joka nopeuttaa tulostustapahtumaa huomattavasti. Laserin ja ja syntyvän kappaleen välissä on kalvo, joka pitää nesteenpinnan tasaisena. Kappale siis muodostuu kalvon ja rakennusalustan väliin, jolloin nesteen kapillaari-ilmiö ja muut haitat häviävät. Rakennusalusta liikahtaa Z-akselilla, jotta se irtoaa kalvosta ja tekee tilaa uudelle kovetettavalle kerrokselle.

Alla kuvaus laitteen laserjärjestelmästä. Peili pyörii 20,000 kierrosta minuutissa. Tämä antaa sille kyvyn skannata koko X-akseli kerrallaan. Keskinopeus rakentamiselle on n. 10mm/h pystysuunnassa.

 

Materiaalit

E-Glass

E-Glass on läpinäkyvä materiaali, joka on tarkoitettu prototyyppien tekemiseen sekä joihinkin lopputuotteisiin, joissa se ei altistu rasitukselle. Valaisuratkaisujen prototyypit sekä valojohteet ovat varsin suosittuja käyttökohteita. Myös läpinäkyviä putkimaisia osia on rakennettu virtaustestejä varten. Materiaali on sarjatuotantokäytössä varsinkin ledeihin liittyvien optisten ratkaisujen takia. Materiaali on suoraan tulostettuna hieman sameaa, mutta kiillotuksen sekä lakkauksen jälkeen pinnasta saadaan kirkas/läpinäkyvä.

 

Envisiontech Ultra 3SP

3sp-ultra

3SP-ultra

Lue lisää muista tulostusmetodeistamme:

Haluatko tietää lisää 3SP-teknologiasta? Ota yhteyttä:

Recommended Posts
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search

SLM 280 HL