pa2200

PA3200GF - Lasivahvistettu polyamidi

Valmistus SLS-menetelmällä. Raaka-aine on polyamidia (PA12), johon on sekoitettu pientä lasikuulaa mukaan. Lasikuula vahvistaa syntyviä kappaleita ja lisää niiden jäykkyyttä, kulutuskestävyyttä sekä lämpötilan kestoa. Lisäksi se antaa kappaleille hieman sileämmän pinnanlaadun. Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Materiaalia käytetään yleisesti kuumien ympäristöjen koteloinnissa ja jäykkyyttä vaativissa aplikaatioissa.

PINTAKÄSITTELY

PA3200GF voidaan myös pintakäsitellä. Yleisin pintakäsittely on värjäys: muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen, ja sen paksuus ei muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita ja esim. pienoismalleja voidaan myös maalata.

PA3200GF on hyvä jäykkyys sekä kulutuksen- ja lämpötilankesto.
Lasivahvistettu polyamidi on kestävää ja se mahdollistaa erinomaisen pinnanlaadun sekä tarkat yksityiskohdat tuotteessa.

PA 3200GF mekaaniset arvot

  • Tulostustilavuus: 330 mm x 330 mm x 620 mm
  • Kerrospaksuus: 120 um
  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm
  • Tukiaine: Erillisiä tukirakenteita ei tarvita.

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus valmistetuille kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet ovat jo niin hauraita, etteivät ne välttämättä selviä jälkikäsittelyvaiheesta: valmistuksen jälkeen ylimääräinen jauhe poistetaan kappaleista puhdistamalla ja lasikuulapuhaltamalla.

seinama

Välys

Suositeltava välys rakennettaessa monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten esim. niveliä, on 0,5 mm. Kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka pitää jälkikäsittelyssä saada pois. Jos välys on liian pieni, pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

liitos

Kaiverrukset ja kohokuviot

Kaiverruksiin ja kohokirjaimiin suositellaan käytettäväksi 0,8 mm paksuutta ja tarpeeksi korkeutta, jotta kaikki muodot näkyvät. Käyttämämme kerrospaksuus tulostuksessa on 0,3 mm, minkä ansiosta 0,2 mm korkeat yksityiskohdat näkyvät. Mutta on suositeltavaa, että yksityiskohdat ovat korkeampia kuin 1 mm, jotta ne erottuvat selkeästi.

teksti

Vääntymä

Isoille, ohuille pinta-aloille on ominaista, että kappale voi vääntyä jäähtyessään. PA3200GF on kuitenkin vähemmän herkkä vääntymälle verrattuna esimerkiksi PA2200 materiaaliin.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search