img_8080

PA3200GF

Lasivahvisteinen polyamidi. PA3200GF:n raaka-aine on polyamidia (PA12), jonka joukkoon on sekoitettu pieniä lasikuulia. Lasikuulat vahvistavat kappaleita ja lisäävät niiden jäykkyyttä, kulutuskestävyyttä sekä lämpötilan kestoa. Lisäksi na antavat kappaleille hieman sileämmän pinnanlaadun. Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Materiaalia käytetään yleisesti kuumien ympäristöjen koteloinnissa ja jäykkyyttä vaativissa applikaatioissa.

Pintakäsittely

PA3200GF voidaan myös pintakäsitellä. Yleisin pintakäsittely on värjäys: muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen eikä sen paksuus muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita ja esim. pienoismalleja voidaan myös maalata.

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Sintering (SLS)
Tulostuskammio/max koko: 320 mm x 320 mm x 600 mm
Kerrospaksuus: 120 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm

Mekaaniset ominaisuudet

Lasivahvisteisen polyamidi mahdollistaa kappaleille erinomaisen pinnanlaadun sekä tarkat yksityiskohdat.

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet eivät välttämättä kestä jälkikäsittelyvaiheita: valmistuksen jälkeen ylimääräinen jauhe poistetaan kappaleista puhdistamalla ja lasikuulapuhaltamalla.

seinama

Välys

Suositeltava välys rakennettaessa monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten esim. niveliä, on 0,5 mm. Kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka poistetaan jälkikäsittelyvaiheessa. Jos välys on liian pieni, pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

liitos

Tekstit ja kuvioinnit

Erilaiset tekstit ja kuvioinnit on mahdollista toteuttaa riippuen koosta, syvyydestä/korkeudesta sekä kappaleen orientaatiosta tulostuksessa. Kysy lisätietoa tekstien ja kuviointien toteutuksesta.

teksti

Vääntymä

Hyvin ohuet, isot pinta-alat saattavat vääntyä tulostuksen jälkeen jäähtyessään. Vääntymien mahdollisuus minimoidaan hyvällä suunnittelutyöllä sekä tuotannonvalvonnalla. PA3200GF on hieman vähemmän herkkä vääntymälle verrattuna esimerkiksi PA2200-materiaaliin.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search