Muovin 3D-tulostus

Nykyaikainen teollinen muovin 3D-tulostus soveltuu erinomaisesti sarjatuotantoon. Valmistamme tälläkin hetkellä useiden tuhansien kappaleiden sarjoja asiakkaillemme joka kuukausi ja panostamme sarjatuotannon resurssien ylläpitoon jatkuvasti lisää.

Teollisen tason tuotantokoneilla 3D-tulostetut muoviosat ovat mekaanisilta ja kemiallisilta ominaisuuksiltaan täysin verrattavissa perinteisin menetelmin valmistettuihin osiin. 

Noin 85 % kaikista valmistamistamme tulosteista päätyvät lopputuotekäyttöön ja osa vielä todella koviin olosuhteisiin.

 

Tuotesuunnittelun helppous tarjoaa ylivertaisen edun

Jos kappaleisiin halutaan muutoksia, muutokset voidaan tehdä suoraan kuvaruudulla suunnitteluohjelman avulla. 

Ei tarvita ylimääräisiä muotituksia eikä koneistamista. Uudistettujen kappaleiden tuotanto voidaan aloittaa 3D-tulostamalla heti.

Nyrkkisääntönä voi sanoa, että mitä kalliimpaa muotin valmistaminen olisi, sitä edullisempaa kappale on valmistaa 3D-tulostamalla.

Lue lisää materiaaleista ja tuotannosta.

3D-tulostus on ekologista ja kustannustehokasta

3D-tulostaminen tarjoaa hyvinkin ekologisen vaihtoehdon prototyyppi-, kappale- ja piensarjatuotantoon. 

3D-tulostamisesta käytetään toisinaan myös nimitystä lisäävä valmistus: nimensä mukaisesti ainetta lisätään tulostettaessa vain tarvittavat määrät. 

Käyttämämme pulveripetimenetelmät perustuvat myrkyttömään menetelmään eli materiaaleja sulattavaan lasersäteeseen. 

Myös raaka-aine itsessään on kierrätettävää. Lisäksi muotit ja lastukasat voidaan unohtaa, sillä niitä ei 3D-tulostamisessa tarvita.

Tuotanto nopeampaa ja edullisempaa

Kun verrataan 3D-tulostamista vanhoihin menetelmiin, myös tuotannon kustannukset ovat usein huomattavasti järkevämmät, erityisesti prototyyppien ja lopputuotekäyttöön menevien piensarjojen kohdalla. 

Tuotantonopeuden ansiosta tuotekehityksen ja muotoilun prosessit nopeutuvat huimasti.

Kun erillisiä muotteja tai lastuavaa työstöä ei tarvita, hankalan malliset tai muuten mahdottomat työkappaleet on mahdollista valmistaa suoraan käyttövalmiiksi asti. 

Tietysti yksinkertainenkin kappale syntyy usein nopeammin ja edullisemmin 3D-tulostamalla kuin valamalla tai lastuamalla. Siksi muoville tulostus tarjoaakin aitoa kilpailukykyä.

Heräsikö mielenkiintosi? Tiedustele lisää tai kysy tarjousta!

3D-Tulostus muoville

parts1
  • Kustannustehokasta
  • Ekologista
  • Suoraviivainen menetelmä
  • Soveltuu sarjatuotantoon
  • Kestävät kappaleet