Prototyypit

Prototyyppien valmistus 3D-teknologialla

3D-printtaamalla valmistetut prototyypit jouduttavat tuotekehitystä, puhumattakaan menetelmän lyömättömästä kustannustehokkuudesta. Perinteisillä menetelmillä valmistettujen prototyyppien kohdalla puhutaan helposti korkeista kustannuksista, joita taas 3D-teknologiaa hyödyntämällä on mahdollista karsia huomattavasti.

Esimerkiksi työkalu- ja muottivalmistusta ei tarvita ollenkaan, vaan tuote saadaan suoraan tulostumaan digitaaliselta suunnittelupöydältä – ja muutoksetkin onnistuvat suoraan lennosta. Tällainen suoraviivaisuus luonnollisesti myös nopeuttaa prototyyppailua todella paljon verrattuna vanhoihin keinoihin, joihin liittyy mm. koneistamista ja muotteja.

Laadukkaat prototyypit 3D-menetelmällä

Modernilla 3D-tulostusteknologialla tuotetun kappaleen laatu – puhuttiin sitten metalli- tai muovitulosteista – ei häviä ollenkaan perinteisillä menetelmillä valmistetuille prototyypeille. Päin vastoin, käytännössä tulostimessa syntyy jo heti käyttövalmis kappale, joka voi olla silti melko monimutkainenkin: 3D-printterit kykenevät tulostamaan helposti myös geometrialtaan haastavan mallisia ja monitahoisia osia.

Kun prototyyppi on saatu valmiiksi, on 3D-teknologiaa hyödyntämällä helppoa siiryä suoraan myös sarjatuotantoon. Toimimme luotettavana kumppanina koko prosessin ajan, prototyyppien valmistuksesta varsinaiseen sarjatuotantoon. Jos mielenkiintosi heräsi, ota rohkeasti yhteyttä ja kysy lisää prototyypeistä!

Prototyyppien valmistus

piirrustus-6
  • Kustannustehokasta ja nopeaa
  • Laatu ei häviä perinteisille menetelmille
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search