Materflow on saanut Euroopan aluekehitysrahastolta kehittämisavustusta liiketoiminnan investointimenoihin. 3D-pikavalmistuksen nykyaikaistaminen uuden teknologian muovituotantokoneella ja sen kautta uusien käyttökohteiden löytäminen 3D-tulostukselle. Lisäksi parannetaan raaka-aineiden prosessointia ja päivitetään valmiudet uudelle teknologialle.

Farsoon Flight 403P Fiber Laser Sintering

UUDELLA LAITTEELLA VAUHTIA SARJATUOTANTOON

Raskaita osia on tyypillisesti hidasta valmistaa ja tuotantoprosessi on haastava lämpötilojen hallinnan ja kutistuman vuoksi. Uudella laitehankinnalla saamme nostettua prosessin nopeutta sekä vakautta, jolloin pystymme entistä paremmin toteuttamaan vaativatkin tarpeet.

FARSOON FLIGHT TEKNOLOGIA ON UUTTA SUKUPOLVEA

Ensimmäistä kertaa TCT Asia 2019 -tapahtumassa esitelty Farsoon Flight 403P -järjestelmä on ollut intensiivisesti testattavana maailmanlaajuisilla teollisilla kumppaneilla. Nyt ensimmäinen laite on saatu pohjoismaihin Materflow:lle Lahteen.

500W Kuitulaserilla toimiva Flight® 403P on vakaampi, tarkempi, nopeampi ja tuottaa sileämpää pinnanlaatua. Aikaisempiin koneisiimme verrattuna vauhtia on keskimäärin 300% enemmän. Kuten kaikki Farsoon-järjestelmät, uusi Flight 403P -sarja on täysin avoin. Tämä tarkoittaa, että koneparametrit ja jauheen valinta ovat lukitsemattomia käyttäjille, mikä mahdollistaa täysin uusien polymeerien käytön. Toistaiseksi, kuitenkin aloitus tapahtuu PA1212-materiaalilla (FS3300PA-F).

Farsoon Flight Thin wall 3D Printed

KONKREETTISET HYÖDYT

  • Laitteella lopputulos on aina musta.
  • Tuotettujen kappaleiden pinta on aikaisempaa sileämpi, jolloin hiontaa ei useimmiten tarvita.
  • Mittatarkkuus on parempi. Kalibraatio kappaleissa päästiin +-0.1 mm, joskin tämä on geometriasta myös kiinni ja tarkennamme ohjeistuksia kokemuksen kertyessä.
  • Ohutseinämäisten kappaleiden valmistus onnistuu helpommin. Tästä on hyötyä varsinkin pienien haastavien komponenttien kanssa.
  • Isompi rakennuskamio. 40x40x53 cm.
  • Laitteella materiaalin kierrätysaste on jopa 80 %, ympäristöystävällisyys on otettu huomioon!
  • Sarjatuotantokapasiteetti kasvaa siis merkittävästi.
Farsoon Flight 403P Fiber Laser Sintering

TUOTANTOPÄÄLLIKKÖ JULIUS KERTOO

Uusi koneemme on noin kolme kertaa nopeampi kuin nämä aikaisemmat. Tuntuu kuin katsoisi scifi-elokuvaa, kun tuotos syntyy. Koneen käyttö on loogista, sillä jauhon syöttö on huomattavasti helpompaa kuin aikaisemmissa koneissa. Tämä myös osaltaan nopeuttaa meidän työtä, koneessa on myös loputtomasti säätömahdollisuuksia, joka aukaisee mahdollisuuksia tehdä lähes mitä vain! Koneen tuotos syntyy tosiaan nopeammin, mutta on myös paljon sileämpi, jolloin jälkikäsittely helpottuu.

Työstämäni muovi on nailonia (FS3300PA-F), joka on kestävä materiaali ja yleishyvä lähes kaikkeen. Nailonia kun vertaa muihin 3D-standardi materiaaleihin, sen käytettävyys on selkeästi ylitse muiden. Nailonista tehdään paljon teollisia osia ja käytämme sitä myös itse varaosien tekoon tarpeen vaatiessa. 3000 kiloa painava mörssäri on nyt siis täydessä tuotannossa.

LISÄTIETOJA

Timo Peltonen
timo.peltonen@materflow.com
0400 918 722