Teollisella 3D-tulostuksella huimat kasvunäkymät

SLM 280 HL Timo Peltonen
Timo Peltonen esittelee ylpeänä yrityksen uusinta hankintaa.

LAHTELAINEN MATERFLOW OY ON MONINKERTAISTANUT TUOTANTOKYKYNSÄ VUODEN 2019 AIKANA

Yhtiö ottaa syksyn 2019 aikana käyttöön uuden, suuren teollisuustasoisen metallien 3D-tulostimen.

”Aiemmalla metallikoneella voitiin työstää valmistusajossa viisi kilogrammaa metallimateriaalia, kun uudessa koneessa voidaan käsitellä kerrallaan noin 150 kilogrammaa” kertoo Materflow Oy:n alkukesästä nimetty toimitusjohtaja Timo Peltonen.

Uudella hankinnalla, SLM 280 HT:lla,  on tarkoitus tähdätä teollisuuden haastavien metallikomponenttien suurempaan valmistusmäärään, sekä tietysti suurempiin kappaleisiin. Ainakin alkuvaiheessa koneeseen otetaan materiaaleiksi vaiheittain ruostumaton teräs, alumiini, sekä työkaluteräs.

Aiempi pieni kone jää valmistamaan pääasiassa kobolttikromisia hammasproteeseja.

”Dentaalialan liiketoiminta on kasvanut niin voimakkaasti vuoden sisällä, että jopa Suomen sisällä on nyt järkevää pitää yksi kone valmistamassa vain proteesien osia. T​ämä pieni kone on siihen juuri sopiva laite”, Peltonen kuvailee.

3D-tulostettujen metalliosien hyödyntäminen teollisuudessa on kasvamassa kovasti myös Suomessa, jossa ollaan jäljessä muusta Länsi-Eurooppasta tai Yhdysvalloista.

”Monista muista maista poiketen Suomesta ovat puuttuneet isot auto- tai lentokoneteollisuuden yritykset, joilla olisi tarpeeksi tarvetta ja varallisuutta kehittää 3D-tulostuksesta itselleen tuotannollisesti kannattava valmistustapa.”

Materflow Oy on aloittanut vuonna 2014 muoviosien 3D-tulostuksen teollisuuden alihankintayrityksenä ja laajentanut metallin tulostukseen vuonna 2018 liiketoimintakaupalla AM Finland Oy:stä. Tällä kaupalla hankittu kone on nyt siis käynyt pieneksi, ja lisää tuotantoa tarvitaan.

Käytössä olleen muovitulostimen rinnalle  yritys on jo aiemmin tänä vuonna hankkinut toisen suuren  teollisuustasoisen muovitulostimen Virtain Muovityö Oy:ltä

Materflow Oy pystyy joustavasti palvelemaan pienempiä kappalemääriä  kaipaavia yrityksiä ilman, että niiden on erikseen investoitava laitteisiin tai alan harvalukuisiin osaajiin.

Lisätietoja

Timo Peltonen
timo.peltonen@materflow.com
0400 918 722

Lataa kuvia

SLM 280 HL Timo Peltonen
SLM 280 HL Timo Peltonen
SLM 280 HL
Metal 3D Printing