SLS – Suunnitteluohjeet

Tämä artikkeli sisältää yleisimpiä suunnitteluohjeita lasersintrattaville nyloneille.

  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm
  • Mitat valmistukselle: 320 x 320 x 600mm / 375x 375 x 500 mm 
  • Pienin  suositeltu seinämäpaksuus 1mm (PA2200)  0,4mm (FS3300PA-F) 1mm (TPU)
  • Kappaleiden suositeltu välys: 0,5mm
  • Pienin suositeltu yksityiskohta 0,3mm

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet eivät välttämättä kestä jälkikäsittelyvaiheita. Valmistuksen jälkeen ylimääräinen jauhe poistetaan kappaleista puhdistamalla ja lasikuulapuhaltamalla.

Välys

Suositeltava välys rakennettaessa monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten niveliä, on 0,5 mm. Kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka pitää poistaa jälkikäsittelyssä. Jos välys on liian pieni, pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

Tekstit ja kuvioinnit

Erilaiset tekstit ja kuvioinnit on mahdollista toteuttaa riippuen koosta, syvyydestä/korkeudesta sekä kappaleen orientaatiosta tulostuksessa. Kysy lisätietoa tekstien ja kuviointien toteutuksesta.

Vääntymä

Hyvin ohuet, isot pinta-alat saattavat vääntyä tulostuksen jälkeen jäähtyessään. Vääntymien mahdollisuus minimoidaan hyvällä suunnittelutyöllä sekä tuotannonvalvonnalla.

Autamme yrityksiä hahmottamaan 3D-tulostuksen mahdollisuuksia osana liiketoimintaa. Lue lisää SLS-tekniikasta tai tulostusmateriaaleista. Voit myös kysyä tarkemmin ottamalla yhteyttä:

Recommended Posts