Aluminum (AlSi10Mg)

Alumiini AlSi10Mg

Alumiini AlSi10Mg Perinteinen valukappaleissa käytetty metalliseos, jolla on matala tiheys ja hyvät lämpöominaisuudet. Tiheyden ja helpon valmistettavuuden johdosta se on yksi edullisimpia 3D-tulostettavia metallimateriaaleja. Alumiinista rakennetuilla kappaleilla on hyvät mekaaniset ominaisuudet ja se on ideaali materiaali kohteissa, joissa tarvitaan lämmönjohtoa ja keveyttä.

Hyvän suunnittelun ja optimoinnin myötä 3D-tulostetuilla alumiiniosilla voi saavuttaa huomattavia säästöjä valettuihin ja koneistettuihin osiin verrattuna. Tyypillisiä käyttökohteita ovat täysin toimivat lopputuotteet sekä varaosat.

Alumiini on yksi helpoimmista tulostusmateriaaleista. Se johtaa lämpöä erittäin hyvin, jonka ansiosta tulostusrajoituksia on vähemmän. Tukia kappaleissa ei tarvita yhtä paljon, kuin esimerkiksi teräksellä. Viimeistelyn puolesta materiaali on myös helpompi. Alumiini AlSi10Mg seos on yksi edullisimpia metallitulostus materiaaleja.

Perinteisesti valettuna Alumiini AlSi10Mg joudutaan erikseen lämpökäsittelemään mekaanisten ominaisuuksien parantamiseksi. 3D-tulostusprosessissa lämpökäsittely tapahtuu suoraan valmistuksessa, joten valmiit osat vastaavat T6-lämpökäsiteltyjä alumiinikappaleita säästäen kokonaistuotantoaikaa.

Muita ominaisuuksia ovat hyvä korroosionkesto, sähkönjohtavuus, korkea dynaamisuus, sitkeys ja lämmönjohtavuus.

  • Autoteollisuus
  • Ilmailuteollisuus
  • Teollisuuskomponentit
  • Teollisuuden varaosat
  • Jigit ja muut työkalut
  • Elektroniikkateollisuus

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Melting (SLM)
Tulostuskammio/max koko: 280 mm x 280mm x 365 mm
Kerrospaksuus: 50 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,15 mm (Riippuu myös geometriasta)
Tukiaine: Tulostettava materiaali

Mekaaniset ominaisuudet

Kemiallinen koostumus

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search