Aluminum (AlSi10Mg)

Alumiini AlSi10Mg

Yleiset käyttökohteet

Alumiini AlSi10Mg on perinteinen valukappaleissa käytetty metalliseos, jolla on matala tiheys ja hyvät lämpöominaisuudet. Tiheyden ja helpon valmistettavuuden johdosta se on yksi edullisimpia 3D-tulostettavia metallimateriaaleja.

Alumiinista rakennetuilla kappaleilla on hyvät mekaaniset ominaisuudet ja se on ideaali materiaali kohteissa, joissa tarvitaan lämmönjohtavuutta ja keveyttä.Tyypillisiä käyttökohteita ovat täysin toimivat lopputuotteet sekä varaosat.

Alumiini AlSi10Mg sopii hyvin sarjatuotantoon ja siitä valmistettuja kappaleita ja osia voidaan hyödyntää monella eri alalla. Keveytensä ja hyvien lämpöominaisuuksiensa vuoksi alumiini AlSi10Mg soveltuu erityisen hyvin auto- ja ilmailuteollisuuden tarpeisiin.

Esimerkkejä käyttöaloista ja -kohteista:

  • Autoteollisuus
  • Ilmailuteollisuus
  • Teollisuuskomponentit
  • Teollisuuden varaosat
  • Jigit ja muut työkalut
  • Elektroniikkateollisuus

Pohditko, sopiiko alumiini tarpeisiisi? Asiantuntijamme neuvovat mielellään kaikissa 3D-tulostuksen tarpeissasi, joten ota rohkeasti yhteyttä!

Materiaalin käyttäminen teollisessa 3D-tulostuksessa

Hyvän suunnittelun ja optimoinnin myötä 3D-tulostetuilla alumiiniosilla voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä valettuihin ja koneistettuihin osiin verrattuna.

Alumiini AlSi10Mg on yksi helpoimmista tulostusmateriaaleista. Se johtaa lämpöä erittäin hyvin, minkä ansiosta tulostusrajoituksia on vähemmän. Tukia kappaleissa ei tarvita yhtä paljon, kuin esimerkiksi teräksellä. Viimeistelyn puolesta materiaali on myös helpompi käsitellä.

Alumiini AlSi10Mg joudutaan lämpökäsittelemään mekaanisten ominaisuuksien parantamiseksi. Ilman lämpökäsittelyä murtovenymä on äärimmäisen pieni ja kovuus on korkea. Tyypillinen lämpökäsittely tehdään uunittamalla kappale 300 asteessa 2 tuntia, jolloin kappaleeseen saadaan hyvät ja vakaat mekaaniset ominaisuudet. Lämpökäsittelyitä voidaan tehdä tarpeen mukaan, esimerkiksi T6-käsittely on yksi vaihtoehto.

Kysy meiltä lisää alumiinin 3D-tulostamisesta ja tuotteen suunnittelusta.

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Melting (SLM)
Tulostuskammio/max koko: 280 mm x 280mm x 365 mm
Kerrospaksuus: 50 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,15 mm (Riippuu myös geometriasta)
Tukiaine: Tulostettava materiaali

Mekaaniset ominaisuudet

Kemiallinen koostumus

Start typing and press Enter to search