PA3200 GF (PA12 GF)

PA2200 (PA12)

PA2200 on PA12-pohjainen nylon, jota käytetään SLS-tulostusmenetelmässä. Raaka-aineena sitä pidetään 3D-tulosteiden standardimateriaalina. Jäykkyys ja suuri lujuus sekä erinomainen kemiallinen kestävyys tekevät siitä hyvän ja toimivan teknisen muovin. Eniten tuotettuna ja käytettynä perusmateriaalina se on myös yleensä edullisin vaihtoehto komponenttivalmistukseen. Suuri tuotantokapasiteetti auttaa myös prototyyppivalmistuksessa sekä hintatason että nopean toimitusaikataulun puolesta.

Käyttökohteet

Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Johtuen erinomaisista mekaanisista ominaisuuksista materiaalia käytetään yleisesti korvaamaan esim. ruiskuvalettuja tuotteita silloin, kun muotin valmistus ei ole taloudellisesti kannattavaa (esim. piensarjatuotantojen kohdalla). PA2200 on sertifioitu myös esim. proteesikäyttöön, elintarvikekäytöön sekä muihin haastaviin kohteisiin.

Pintakäsittely

SLS-nylonia voidaan pintakäsitellä monin tavoin. Yleisin pintakäsittely on värjäys: muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen ja sen paksuus ei muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita ja esim. pienoismalleja voidaan myös maalata.

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Sintering (SLS)
Tulostuskammio/max koko: 320 mm x 320 mm x 600 mm
Kerrospaksuus: 120 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm

Lue lisää:
> Materiaalitiedot
> Sääntelytiedot
> Selective Laser Sintering
> Selective Laser Sintering suunnitteluohjeet

PA2200 sopii myös elintarvike- ja terveydenhuoltoalojen käyttöön. Materiaali on EU-direktiivin (2002/72/EC) mukaisesti testattu ja hyväksytty (rajoitetusti) ja sille on myönnetty Biocompability-sertifikaatti.

Valmistettaessa tuotteita tai varaosia pienemmissä sarjoissa 3D-tulostusta ja PA2200 -materiaalia käytetään usein korvaamaan aiemmin ruiskupuristetut tuotteet. PA2200 -materiaalilla on hyvät mekaaniset ominaisuudet, lämmönkesto sekä soveltuvuus osakokonaisuuksien kokoamiseen kestävyytensä ansiosta. Ruiskupuristukseen verrattuna 3D-tulostus on piensarjatuotannossa huomattavasti nopeampi ja halvempi menetelmä, mutta myös tuotteiden päivitysten, customoinnin, sekä tuote- ja varaosakatalogin ylläpidon kannalta helpompi vaihtoehto.

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet eivät välttämättä kestä jälkikäsittelyvaiheita. Valmistuksen jälkeen ylimääräinen jauhe poistetaan kappaleista puhdistamalla ja lasikuulapuhaltamalla.

seinama

Välys

Suositeltava välys rakennettaessa monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten niveliä, on 0,5 mm. Kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka pitää poistaa jälkikäsittelyssä. Jos välys on liian pieni, pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

liitos

Tekstit ja kuvioinnit

Erilaiset tekstit ja kuvioinnit on mahdollista toteuttaa riippuen koosta, syvyydestä/korkeudesta sekä kappaleen orientaatiosta tulostuksessa. Kysy lisätietoa tekstien ja kuviointien toteutuksesta.

teksti

Vääntymä

Hyvin ohuet, isot pinta-alat saattavat vääntyä tulostuksen jälkeen jäähtyessään. Vääntymien mahdollisuus minimoidaan hyvällä suunnittelutyöllä sekä tuotannonvalvonnalla.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search