PA2200 (PA12)

PA2200 valmistetaan SLS-menetelmällä. Raaka-aineena se on yleisesti arvostettu 3D-tulosteiden standardimateriaaliksi lopputuotemateriaalina. Sen ominaisuudet tunnetaan hyvin. Materiaalin jäykkyys ja suuri lujuus sekä erinomainen kemiallinen kestävyys tekevät siitä hyvän ja toimivan teknisen muovin. Eniten valmistettuna perusmateriaalina se on myös yleensä edullisin vaihtoehto komponenttivalmistukseen, mikä myös lisää sen houkuttelevuutta lopputuotekäyttöä ajatellen. Suuri valmistuskapasiteetti auttaa myös prototyyppivalmistuksessa sekä hintatason että nopean toimitusaikataulun puolesta.

Käyttökohteet

Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Johtuen erinomaisista mekaanisista ominaisuuksistaan materiaalia käytetään yleisesti korvaamaan esim. ruiskuvalettuja tuotteita silloin, kun muotin valmistus ei ole taloudellisesti kannattavaa. Materiaalista löytyy sertifioinnit myös esim. proteesikäyttöön, elintarvikekäytöön sekä muihin haastaviin kohteisiin.

Pintakäsittely

SLS-nylonia voidaan myös pintakäsitellä. Yleisin pintakäsittely on värjäys: muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen ja sen paksuus ei muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita ja esim pienoismalleja voidaan myös maalata.

PA2200 sopii myös elintarvike- ja terveydenhuoltoalojen käyttöön. Materiaali on EU-direktiivin (2002/72/EC) mukaisesti testattu ja hyväksytty (rajoitetusti) ja sille on myönnetty Biocompability-sertifikaatti.
Kulutuskestävyytensä ansiosta materiaali soveltuu hyvin myös liikkuviin osakokonaisuuksiin lopputuotekäytössä. Materiaalilla on hyvät mekaaniset ja lämmönkesto-ominaisuudet.

PA 2200 mekaaniset arvot

  • Tulostustilavuus: 320 mm x 320 mm x 600 mm
  • Kerrospaksuus: 120 um
  • Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm
  • Tukiaine: Erillisiä tukirakenteita ei tarvita.

Seinämäpaksuus

Suositeltu seinämäpaksuus valmistetuille kappaleille on 1 mm. Tätä pienemmät rakenteet ovat jo niin hauraita, etteivät ne välttämättä selviä jälkikäsittelyvaiheesta: valmistuksen jälkeen ylimääräinen jauhe poistetaan kappaleista puhdistamalla ja lasikuulapuhaltamalla.

seinama

Välys

Suositeltava välys rakennettaessa monimutkaisia funktionaalisia rakenteita, kuten esim. niveliä, on 0,5 mm. Kappaleen valmistuksessa osien väliin jää pulveria, joka pitää jälkikäsittelyssä saada pois. Jos välys on liian pieni, pulveri pakkaantuu ja mahdollisesti jopa osittain sulaa, jolloin osien irroittaminen voi olla vaikeaa.

liitos

Kaiverrukset ja kohokuviot

Kaiverruksiin ja kohokirjaimiin suositellaan käytettäväksi 0,8 mm paksuutta ja tarpeeksi korkeutta, jotta kaikki muodot näkyvät. Käyttämämme kerrospaksuus tulostuksessa on 0,3 mm, minkä ansiosta 0,2 mm korkeat yksityiskohdat näkyvät. Mutta on suositeltavaa, että yksityiskohdat ovat korkeampia kuin 1 mm, jotta ne erottuvat selkeästi.

teksti

Vääntymä

Isoille, ohuille pinta-aloille on ominaista, että kappale voi vääntyä jäähtyessään. Tähän voi vaikuttaa suunnittelulla ja ajosuunnittelijamme pyrkii minimoimaan ilmiön.

vaaristyma
Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search