PA2210 FR–UL94/V-0

PA2200

PA12-pohjainen nylon, jota käytetään SLS-tulostusmenetelmässä. Raaka-aineena sitä pidetään 3D-tulosteiden standardimateriaalina. Jäykkyys ja suuri lujuus sekä erinomainen kemiallinen kestävyys tekevät siitä hyvän ja toimivan teknisen muovin. Eniten tuotettuna ja käytettynä perusmateriaalina se on myös yleensä edullisin vaihtoehto komponenttivalmistukseen. Suuri tuotantokapasiteetti auttaa myös prototyyppivalmistuksessa sekä hintatason että nopean toimitusaikataulun puolesta.

Käyttökohteet

Tyypillisiä käyttökohteita ovat visuaalisten ja toiminnallisten prototyyppien lisäksi täysin toimivat lopputuotteet. Johtuen erinomaisista mekaanisista ominaisuuksista materiaalia käytetään yleisesti korvaamaan esim. ruiskuvalettuja tuotteita silloin, kun muotin valmistus ei ole taloudellisesti kannattavaa (esim. piensarjatuotantojen kohdalla). PA2200 on sertifioitu myös esim. proteesikäyttöön, elintarvikekäytöön sekä muihin haastaviin kohteisiin.

Pintakäsittely

SLS-nylonia voidaan pintakäsitellä monin tavoin. Yleisin pintakäsittely on värjäys: muovi on mahdollista värjätä ns. ”uppovärjäämällä” mihin tahansa perusväriin, jolloin pinnasta tulee tasainen ja sen paksuus ei muutu kuten maalatessa. Lisäksi se on mahdollista täryhioa sileämmäksi, jolloin pinnanlaatu muistuttaa enemmän ruiskupainevalettua kappaletta. Visuaalisia esittelykappaleita ja esim. pienoismalleja voidaan myös maalata.

Lisätietoja

PA2200 sopii myös elintarvike- ja terveydenhuoltoalojen käyttöön. Materiaali on EU-direktiivin (2002/72/EC) mukaisesti testattu ja hyväksytty (rajoitetusti) ja sille on myönnetty Biocompability-sertifikaatti.

Valmistettaessa tuotteita tai varaosia pienemmissä sarjoissa 3D-tulostusta ja PA2200 -materiaalia käytetään usein korvaamaan aiemmin ruiskupuristetut tuotteet. PA2200 -materiaalilla on hyvät mekaaniset ominaisuudet, lämmönkesto sekä soveltuvuus osakokonaisuuksien kokoamiseen kestävyytensä ansiosta. Ruiskupuristukseen verrattuna 3D-tulostus on piensarjatuotannossa huomattavasti nopeampi ja halvempi menetelmä, mutta myös tuotteiden päivitysten, customoinnin, sekä tuote- ja varaosakatalogin ylläpidon kannalta helpompi vaihtoehto.

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Sintering (SLS)
Tulostuskammio/max koko: 320 mm x 320 mm x 600 mm
Kerrospaksuus: 120 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,25mm + ± 0,1mm/100mm

 

Mekaaniset ominaisuudet

Start typing and press Enter to search