Tool steel (1,2709)

Työkaluteräs

Yleiset käyttökohteet

Martensiittinen työkaluteräs 1.2709 on erittäin kova ja kestävä teräs, joka soveltuu erityisen hyvin työkaluihin. Erinomainen soveltuvuus työkaluiksi johtuu tunnusomaisesta kovuudesta, puristuslujuudesta sekä kulumisenkestosta, joka saadaan aikaan lämpökäsittelyllä. Materiaali on hyvin koneistettavissa ja käsiteltävissä tulostuksen jälkeen. Työkaluteräksen lujuus ja kovuus ovat korkeat ja se kestää hyvin korkeita lämpötiloja.

Tyypillisiä käyttökohteita ovat täysin toimivat lopputuotteet sekä varaosat.

Käyttökohteita:

  • Kovuutta vaativat sovellukset
  • Työkalut
  • Koneiden ja laitteiden komponentit
  • Teollisuuden varaosat
Materiaalin käyttäminen teollisessa 3D-tulostuksessa

Työkaluteräksestä valmistettujen osien ja työkalujen valmistuskustannukset pienenevät merkittävästi, kun ne valmistetaan lisäävän valmistuksen menetelmällä. Kun teräksestä valmistettavan tuotteen mallin suunnittelee tai päivittää vastaamaan 3D-tulostuksen käytäntöjä, materiaalikustannuksiin kuluu vähemmän rahaa.

Jälkikäsittelyllä työkaluteräksestä valmistettujen komponenttien ominaisuuksia voidaan vielä mukauttaa vastaamaan tarvittavia erityisvaatimuksia.

Työkaluteräksen 3D-tulostus tapahtuu SLM-tekniikalla. SLM eli Selective Laser Melting tarkoittaa tulostustekniikkaa, jossa metallijauhetta sulatetaan tehokkaalla laserilla halutun muodon valmistamikseksi. Tässä tekniikassa käytetty lasersäde on erittäin kapea, mikä mahdollistaa hyvin tarkkojen muotojen tulostamisen.

3D-tulostustekniikka: Selective Laser Melting (SLM)
Tulostuskammio/max koko: 280 mm x 280mm x 365 mm
Kerrospaksuus: 50 um
Tyypillinen tarkkuus: ± 0,10 mm (Riippuu myös geometriasta)
Tukiaine: Tulostettava materiaali

Mekaaniset ominaisuudet

Kemiallinen koostumus

Start typing and press Enter to search