Palvelut

Suunnittelemme ja valmistamme 3D-tulosteita muoveista sekä metalleista pääasiallisesti teollisten toimijoiden käyttöön. Olemme erikoistuneet teollisilla menetelmillä tuotettujen prototyyppien, komponenttien ja lopputuotteiden valmistamiseen sekä yksittäisinä tuotteina että sarjoina.

YRITYS

Materflow Oy on vuonna 2013 perustettu 3D-tulostamiseen keskittyvä yritys ja yksi Suomen johtavista alan toimijoista. Asiakkaamme ovat teollisuussektorilla toimivia kotimaisia sekä kansainvälisiä yrityksiä, jotka pyrkivät kehittämään tuotteitaan ja tuotantoprosessejaan kannattavampaan sekä kestävämpään suuntaan. 3D-tulosteiden tuotannon lisäksi autamme yrityksiä hahmottamaan ja implementoimaan 3D-tulostuksen mahdollisuuksia osaksi liiketoimintaa, muotoilua sekä konetekniikan ratkaisuja.

Kysy lisää
palveluista

Sarjatuotanto

Prototyypit

Jigit, työkalut ja varaosat

Pienoismallit

Muovien 3D-Tulostus

Muovitulosteiden käyttökohteita ovat täysin toimivat lopputuotteet ja prototyypit. Erinomaisista mekaanisista ominaisuuksista johtuen muovitulostusta käytetään yleisesti korvaamaan esim. ruiskuvalettuja tuotteita. 75% 3D-muovituotannosta meneekin lopputuotekäyttöön niin yksittäisinä työkaluina kuin sarjavalmisteina.

Metallien 3D-Tulostus

Metallien 3D-tulostusta käytetään korvaamaan koneistettuja tai valettuja osia. 3D-tulostus on erinomainen vaihtoehto, kun tarvitaan ratkaisuja, joita on hankala tai mahdoton valmistaa perinteisillä teknologioilla. Varaosien nopea valmistus keventää logistiikkaa ja lyhentää tuotantokatkoja.

3D-varaosat

Sopimusvalmistuksena tuotettavat 3D-varaosat tehostavat toimintaa ja vähentävät kustannuksia. Osallistuimme VTT:n ja Aalto-yliopiston tekemään tutkimukseen joka osoitti, että yritykset voivat säästää huomattavasti osien valmistus- ja varastointikustannuksissa on-demand varaosatoimitusten avulla. Tutkimus keskittyi vertailemaan perinteisillä menetelmillä ja 3D-tulostamalla valmistettuja varaosia. Todettiin, että valtava määrä osista voidaan valmistaa 3D-tulostamalla tarpeen mukaan.

Arvioimme 3D-varaosien tuotantomahdollisuudet asiakkaan olemassa olevan osa/tuotelistan pohjalta. 3D-tulostukseen soveltuvien osien osalta tehdään kannattavuuslaskelmat ja tuotantosuunnitelma, joiden pohjalta sopimusvalmistus voidaan aloittaa. Sopimusvalmistuksena toimitettavat varaosat tarkoittavat siis kustannusten laskua, helposti päivitettävää digitaalista tuotekirjastoa sekä helpompaa tuotantologistiikkaa.

Materflown toimintamalli

Uudet toimeksiannot projektoidaan aina yhteistyössä asiakkaan kanssa noudattaen hyväksihavaittua toimintamallia:

1. SUUNNITTELU

Arvioimme tuotteen tai tuotesarjan käyttötarpeen, valmistettavuuden sekä tuotannon kustannukset ja aikataulun.

2. MALLINTAMINEN

Laadimme tuotteesta digitaalisen mallin tai tarvittaessa tarkennamme olemassa olevaa mallia.

3. TUOTANTO

Tuotteen tai tuotesarjan tuotanto tarpeen mukaan.

4. JÄLKIKÄSITTELY

Tuotteen tai tuotesarjan tuotannon jälkeinen käsittely tarpeen mukaan.

5. TOIMITUS

Valmiin tuotteen tai tuotesarjan toimitus sopimuksen mukaan.

Ota Yhteyttä

Jätä viesti meille niin palaamme asiaan pikapuoliin!

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search